Asociația de afaceri DTIAD

Propunerile oamenilor de afaceri care doresc sa investeasca in regiunea Dobrogea

Din punct de vedere al dezvoltarii industriei, portul Constanţa, situat la Marea Neagra, regiunea Dobrogea, a ramas in urma. Aici, potrivit oamenilor de afaceri ce desfasoara activităţi comerciale, deschiderea la Dunare si existenta porturilor reprezinta o perspectiva de dezvoltare a economiei.

In regiunea noastra, exista transport rutier, feroviar si naval. Singurul neajuns al investitiilor este proasta organizare a zonelor industriale. Cea mai mare problema a oamenilor de afaceri care investesc in acest domeniu o reprezinta lipsa unei organizatii pentru canalizare, electricitate, apa, gaz etc. In momentul infiintarii unei astfel de organizatii, investitorii vor putea sa-si stabileasca mai usor afacerea, si in cel mult unul sau doi ani vor putea incepe productia. Prin urmare, firmele ce au productie ofera noi locuri de munca, platesc impozit si contribuie astfel la cresterea economiei tarii. Inainte de municipalitati, aceste zone industriale vor fi stabilite pe teren municipal, investitorului i se va da terenul in functie de numarul de locuri de munca oferite.

Oamenii de afaceri care doresc sa investeasca, trebuie sa astepte aproximativ 2 ani pentru aprobarea proiectului si a avizelor pentru teren, gaz, electricitate, apa. İn trecut au fost oameni de afaceri care au renuntat la investitii deoarece au avut probleme cu aceste avize.

In rezolvarea problemelor mai sus mentionate, in zona Constanta exista o multime de industriasi straini care vor sa transfere investitiile lor in regiune.

Dobruca Türk İş Adamları Derneği

Yönetim Kurulu Başkanı

Ömer Karahasanoğlu