În nord-est la nord-vest de România, Turcia și Peninsula Balcanică 20 ° 15 „- 29 ° 42“ longitudine estică și 43 ° 37 ’48 ° 16′ latitudine nordică și între o țară din Europa de Est. În est, Marea Neagră, Ucraina și Moldova sunt înconjurate de Ucraina în nord, Ungaria și Iugoslavia în vest și Bulgaria în sud.
România
Steagul RomânieiRomânia Turcia „nord – vest e și Peninsula Balcanică sunt s nord – est de 20 ° 15“ – 29 ° 42 „longitudine estică și 43 ° 37“ 48 ° 16 „latitudine nordică și între o țară din Europa de Est. În est, Marea Neagră, Ucraina și Moldova sunt înconjurate de Ucraina în nord, Ungaria și Iugoslavia în vest și Bulgaria în sud.
İstoric
Tracii , un grup Hindu-european, sunt cunoscuți ca primii oameni care au trăit pe teritoriul României.Unul dintre ei este Tessians, BC.Între anii 800-300 au fondat statul Dakya, cu conducerea Burebistei, centrul Transilvaniei .Între 106-271 d. Hr., Romanii au invadat terenurile și au făcut poporul romani.
După înființarea Imperiului Otoman în 1299, a devenit într-un timp scurt un stat mondial. Pentru a răspândi islamul în interiorul Europei, otomanii au organizat expediții europene, inclusiv Balcanii .În 1394 au existat Dovin, 1456 în Belgrad, 1475 în Vaslui, 1476 în Schera, otomanii au fost primele bătălii din Europa.Cele două țări românești, la începutul secolului al XVI-lea, Țara Românească și Moldova, au devenit domn feudal sub dominație turcească. Au acționat în termeni militari și diplomatici, conform ordinului sultanului otoman, și au dat o taxă anuală.Administratorii au fost numiți de sultanii otomani.Deja, domnii feudali ai Imperiului Otoman, pentru a-și proteja europenii tebealarını, au vrut să rămână în administrație.Oamenii din Țara Românească și Moldova au luat parte la armata otomană împotriva celorlalte armate din regiune, care au constat din austrieci, ruși, tătari, cazaci și polonezi.
În 1679, el și-a înlocuit nepotul Kostantin Brincoveanu în 1688 în locul lui Șerbey din Eflak.În acest timp, Dervish Dervishly era Dimitri.Acești doi superiori s-au răzvrătit în timpul războiului otoman-rus din 1711 și l-au ajutat pe Deli Petro.În acest sens, grupurile de origine greacă care au migrat de la Istanbul la Balcani au fost influente.Ei au pătruns în viața administrativă a lui Eflak și a lui Boğdan.Tronul Țării Românești și al lui Boğdan a fost plasat într-un nou sistem sub numele de voievodatul yen Ef după revolta domnilor feudali din administrația turcă timp de aproape un secol.În această perioadă, perioada de stagnare a început în Imperiul Otoman.Spre sfârșitul secolului al XVIII-lea, Rusia și-a sporit ostilitatea față de Imperiul Otoman.Prin Tratatul de Küçük Kaynarca (1774), Rusia a câștigat unele drepturi de la otomani și, între timp, a obținut autoritatea de a interveni în afacerile interne ale acestor doi domni feudali.Deși controlul a rămas în rândul otomanilor, multe oportunități comerciale au fost pierdute.Un an mai târziu, Bucovina a fost lăsată în Austria.În 1812, Basarabia a fost vândută.După războiul otoman-rusesc din 1828-1829, Țara Românească și Boğdan au fost complet sub hegemonia rusă până în 1834.Contele Pavel Kiselev, cu sprijinul Rusiei, a încercat să elimine civilizația otomană.
În 1859, două state s-au unit împreună, iar în 1861 sa numit România.În 1877, România a trecut de la guvernarea turcă prin Tratatul de la Berlin.După independență, regatul a devenit rege în 1878.În 1881, Carol I a devenit primul rege al României.În 1886, România sa întors la sistemul administrativ monarhic constituțional unicameral.
După primul război mondial, granițele României s-au extins.După Basarabia și Bucovina, Banatul și Transilvania au fost capturați.Dar în curând a trebuit să părăsească Basarabia și nordul Bucovinei în Rusia, unde au ajutat, ca întotdeauna, împotriva turcilor, unde trăiau sub justiție în războiul otomano-rus 1877-1978.De fapt, ca urmare a unor amenințări intense, Dobruca de Sud a fost, de asemenea, lăsată în Bulgaria.
În timpul celui de-al doilea război mondial, Marshla lon Antonescu a încercat să se unească cu Rusia împotriva Rusiei.Antonescu, liderul unei mișcări militare, a fost eliminat de intriga sovietică și regele Mihai în 1944, iar România a luat partea Rusiei.Curând, România a căzut în brațele comunismului.Deși a devenit Republica Populară în 1947, naționalizarea în toate zonele a lăsat-o numai.
Conform noii Constituții din 1965, România nu mai era Republica Populară și a devenit o țară socialistă.Cei care au perceput pericolul au încercat să dezvolte o mișcare de independență împotriva Rusiei în 1966.În anii 1970 și 1973, președintele României Nicolai Ceausescu (Ceausescu) a vizitat Statele Unite.În 1976, un acord comercial de 10 ani a fost semnat cu Statele Unite pentru a încerca să evite Rusia.
În 1982, România a abordat Occidentul puțin mai mult, cerând extinderea perioadei de plată de trei miliarde de dolari din țările occidentale.
Primele demonstrații din România au început la sfârșitul anului 1989, când regimul comunist se agita rapid în statele din estul blocului.Suprimarea sângeroasă a demonstrațiilor a provocat tensiuni în țară.Când armata era situată alături de poporul războiului, el a încercat să scape din țară și a fost împușcat și împușcat cu soția sa.Frontul de Eliberare Națională, care a condus administrația, a pus capăt regimului socialist și a deschis calea către sistemul multipartit.În aprilie 1990, au avut loc primele alegeri libere.
Structura fizică
Zona României este de aproximativ 237.500 km2.Este situat pe coasta Mării Negre din sud-estul Europei.Regiunea estică a orașului Dubrovnik este situată pe coasta Mării Negre.
Aproximativ două treimi din România este montană și deluroasă, iar cea de-a treia este flatland și flatland.Munții Carpați Orientali constituie coloana vertebrală a țării.Este nevoie de o distanță de aproximativ 97 km spre sud-est, apoi se întoarce în vestul țării, unde se numește Alpii Transilvaniei.Astfel, Podișul Tansilian din nordul țării pare să fi fost înconjurat de ziduri.Acești munți sunt în general erodați și scăzuți.Altitudinea lor este între 900 m și 1800 m.Cel mai înalt loc din țară este dealul Negoi, care are o înălțime de aproximativ 2548 m în Alpii Tansillan.Alpii Transilvaniei sunt mai înalți decât Carpatii, iar vârfurile au o înălțime de aproximativ 2500 m.Munții români sunt acoperite de păduri.Unii dintre munții înalți ai munților sunt plini de pajiști și lacuri glaciare.
Pârtiile estice și sudice ale Munților Carpați sunt platourile Bogdan și Eflak și se întind de-a lungul râului Prut la est și a Dunării în sud.Bazinul Transilvaniei, situat în mijlocul curbei montane, este un platou înalt plin de dealuri cu o înălțime medie de aproximativ 450 m.Această regiune a fost tăiată în locuri cu văi largi și adânci ale râurilor Mureș și Someș.
Situat în partea de est a țării, Dobruca este singura regiune costieră din România.Dobruca este situată în regiunea Dunării de la Marea Neagră și are o linie de coastă de aproximativ 290 km.Nordul regiunii este scăzut și mlaștină, iar sudul este un teren de plajă de nisip și o stâncă abruptă.Altele decât Dobruca, țara poate fi împărțită în alte patru regiuni: Țara Românească, Bogdan, Banat și Transilvania.
Cu o treime din țară, Bogdan este situat între Carpații Orientali și râul Prut, care trasează frontiera moldovenească.Orașul important al regiunii este Iași.Valahia, capitala țării, se află între Alpii Transilvaniei și granița cu Bulgaria.Cluj-Napoca este capitala Transilvaniei, situată în mijlocul țării.Parte a frontierei dintre Ungaria și Iugoslavia este regiunea Banat cu un platou central, mlaștinos și fertil.Centrul orașului Dobruca, situat în estul țării, este Canstanta (Constanța).Zona, care pornește de la delta Dunării Nordului, este plină de lacuri.Regiunea de sud este cunoscută ca Riviera Riviera din România și există numeroase plaje aici.
Climă
Climatul României este un climat tipic continental cu umiditate moderată.Clima, în mare măsură, variază în funcție de anotimpuri și regiuni.Vara este uscată și fierbinte, iar iarna este tare și înzăpezită.În timp ce sezonul de toamnă durează mult, primăvara se arată pentru o perioadă foarte scurtă de timp.Temperatura medie în ianuarie este de aproximativ -3 ° C, iar temperatura medie în luna iunie crește la 23 ° C.În timp ce precipitațiile țării sunt aproape la fel peste tot, regiunile estice și zonele montane primesc mai multe precipitații decât altele.Cantitatea medie anuală de precipitații în zonele montane este de aproximativ 1270 mm, iar în regiunea Delta este de aproximativ 380 mm.În țară, rata anuală de precipitații este de aproximativ 715 mm.Este posibil să se întâlnească inundații în primăvară și secetă în timpul verii.
Resurse naturale
Un sfert din țară este împădurit.Doar o zecime din suprafața țării este compusă din munți și ape goale.Aproximativ o treime din soluri sunt potrivite pentru plantare.
Diversitatea topografică a României este foarte echilibrată și atrage atenția asupra câmpiilor sale largi, numeroase râuri și căi navigabile, terenuri fertile și climă adecvată.În munții dens împădurite, există, de asemenea, zone de luncă extinse.Această situație oferă oportunități deosebite pentru animale, în special pentru oi.Pădurile dense sunt în zona de aprovizionare cu lemn, iar fustele dealului sunt pline de podgorii și livezi.
Munții și fustele sunt de asemenea bogate în depozite de fier și sare.În plus, aceste zone au o sursă de aproximativ două mii de tipuri de minerale.România este cea mai producătoare țară din Europa după Rusia.În plus, este foarte bogat în gaz metan (gaz ural), care este rareori extras în lume. mercur și uraniu.
Principalele animale care cresc în țară sunt oi, bovine și porci.Regiunea Dobruca este bogată în specii de pești, specii de păsări și animale sălbatice.Aproximativ 60 de specii de pești și peste 300 de specii de păsări cresc. Sunt găsite mai multe animale sălbatice, lupi, kakum, mistret și iepure sălbatic.
România are o rețea fluvială bogată și permanentă.Râurile principale sunt:Tuna, Prut, Mureș, Someș, Iolomița, Siret și Olt.Majoritatea râurilor au potențial hidroelectric, iar căile navigabile pot fi transportate din Dunăre și Prut.Dunărea trasează granițele Iugoslaviei, Bulgariei și Rusiei și este împărțită în trei ramuri spre est.Apoi mlaștina a format Delta Dunării și a turnat în Marea Neagră.
Populația și viața socială
Populația țării este de aproximativ 23.168.000.Densitatea populației este de aproximativ 94.Creșterea anuală a populației este de aproximativ 1%.88% din populație este româna, 8% maghiară și 2% germană.Aproape jumătate din totalul populației locuiește în oraș.Există, de asemenea, ruși, tătari, turci, evrei, bulgari, cehi, slovaci, greci, armeni, țigani și grupuri sârbo-croato-slovene.
80% dintre oameni sunt ortodocși și 10% sunt catolici.Există, de asemenea, unii musulmani, evrei, calviști și lutheriști.Limba oficială este limba greacă.Este folosit pe scară largă în maghiară și germană.
Structura socială a poporului sa schimbat după cel de-al doilea război mondial și după comunismul care a întunecat țara, nu a existat nici o proprietate privată și nici o voință liberă.În 1989, regimul comunist a suferit un mare șoc, care a fost reflectat în România, iar regimul socialist din țară a fost reziliat.
Rata de alfabetizare în țară este de 98%.70% din populația tânără se află în viața școlară.Deși nivelul de trai al țării este ridicat, faptul că problema Bucureștiului, care a cauzat moartea a 1300 de persoane în 1977, a provocat o lovitură gravă sectorului construcțiilor și industriei, iar lipsa produselor alimentare a provocat crize grave în economie.
Romanii, care formează o mare parte a populației, provin din vechii traci, din ramura Dakya.Apoi a venit administrația romană cu sosirea romanească.Românii care au trăit timp de mulți ani sub conducerea otomană au luat multe lucruri din potențialul cultural otoman, cu efectul obiceiurilor și sistemului de justiție turcească, stilul de viață și sistemul de justiție și au continuat până în prezent.Marmelada, supa, supa de supa de pui, invelis, gratar, kebab, crap, lapte de oaie, slănină, caviar și deserturi de stil turcesc sunt urme rămase din această perioadă.În plus, ceaiul și cafeaua turcească au fost printre obiceiurile românilor.
Este capitala României și a celui mai dezvoltat oraș din țară.Alte orașe importante;Brasov este Timisoara si Constanta.
Viața politică
România a adoptat inițial un model de dezvoltare rusă sovietică.Cu toate acestea, a devenit, de asemenea, prietenos cu țările occidentale.Cu această ocazie, el a reușit să mențină autonomia pe care o câștigase cu mare dificultate.A devenit membru al FMI în 1971.În 1981, valoarea datoriei externe a depășit 15 miliarde de dolari.România a fost afectată și de mișcarea de glastnost, care a început cu Gorbaciov în URSS și a cuprins toată Europa de Est.Pentru a preveni acest lucru, președintele Nicola Ceaușescu (Ceaușescu) a întărit la vremea respectivă administrarea presiunii și violenței.În 1989, demonstrațiile din Timișoara au fost sângeroase.Armata a luat partea poporului.Ceaușescu a fost răsturnat.El a vrut să scape împreună cu soția sa, care avea activitate politică.Astfel, sa încheiat regimul socialist din România.A fost creat un Front Front de Eliberare Națională (MKCK).Ion Iliescu a fost numit în funcția de președinte al Consiliului.Au fost stabilite primele alegeri libere.În alegerile libere din 20 aprilie 1990 ©.MKKK, sub președinția lui Iliescu, a preluat majoritatea voturilor.România a adoptat astfel un sistem parlamentar și a început să pună în aplicare economia de piață liberă.
Economie
80% din economia țării se bazează pe agricultură, iar 8% se bazează pe industrie.90% din teritoriul țării este potrivit pentru cultivare.Cu toate acestea, doar 40% din venitul național al României este acoperit de agricultură.Țara este una dintre cele mai mari state producătoare de cereale din lume.Cele mai importante produse agricole sunt porumbul, orzul, grâul, trestia de zahăr, strugurii și fructele.În plus, ovăzul, secara, legumele, floarea soarelui, boabele de soia, tutunul, bumbacul, cânepa și inul sunt de asemenea cultivate.Este comună creșterea ovinelor, a bovinelor și a păsărilor de curte.Pescuitul este o sursă importantă de venit, sunt vânate mai mult sturion și pești de apă dulce cu barbă.
România este cea mai dezvoltată țară din lume în ceea ce privește construcția de mașini și prelucrarea metalelor.Sunt fabricate mai multe tractoare, locomotive, scule electrice și echipamente de foraj rutier.Industria sa se bazează în principal pe fier și oțel. În plus, sunt disponibile industria chimică, materialele de construcții, cimentul, industria lemnului și a industriei lemnului, industria alimentară, țesăturile textile și țesături, fabricarea de îmbrăcăminte și încălțăminte, articolele din cauciuc și industria petrolieră.
Principalele mine sunt miniere;cărbune, fier, petrol, gaz metan, bauxită, mangan, plumb, zinc, aur și argint.România este a zecea sare din lume și al șaselea producător de gaze naturale.Cu toate acestea, producția de gaze naturale depinde de importul de cărbune și de fier.
Moneda țării este Leul.Turismul este o sursă importantă de venit pentru țară.Face 16% din importurile sale cu Rusia.Alte țări importatoare sunt Germania, SUA și Irak.18% din exporturile totale ale României sunt din nou cu Rusia.Exportă și în Germania.
România este potrivită pentru centralele hidroelectrice și transportul pe apă. Fondată pe Dunăre între Iugoslavia și România în 1972, „poarta Iron Gate üzerinde este unul dintre cele cinci proiecte majore din lume. În plus, pe râurile Bistrița, Olt și Siret au fost înființate centrale hidroelectrice.